Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir ny husfru på slottet

/
  • Skolade om sig till kock. Yasmin Mossberg är i grunden undersköterska men skolade om sig till kock i 30-årsåldern.
  • Älskar matlagning. Yasmin Mossberg, 51 år, tar över jobbet som husfru på Gävle slott när Inger Dolk går i pension vid årsskiftet. Hon fick jobbet i konkurrens med över 100 andra sökande.

Yasmin Mossberg, 51 år, blir ny husfru på Gävle slott. Hon är utbildad kock, men har arbetat på intensiven på Gävle sjukhus de senaste nio åren.

– Det har hänt att jag har slängt upp en äppelpaj på intensiven för att sprida glädje, säger hon.

Annons

Nuvarande husfrun Inger Dolk, 66 år, ska gå i pension i januari nästa år. Därför har länsstyrelsen sökt hennes efterträdare.

– Tjänsten ser jag som oerhört viktig för länsstyrelsen och mig, men också för länet, att vårda ett av våra viktigaste kulturarv, slottet, och göra det välkomnande för alla som kommer hit, säger landshövdingen Barbro Holmberg.

Yasmin Mossberg är i grunden undersköterska men skolade om sig till kock i 30-årsåldern och har bland annat jobbat på Saluhallen i Göteborg och ett kryssningsfartyg i Karibien. Efter nio år på Gävle sjukhus längtade hon tillbaka till matlagningen.

– Jag tyckte det lät som en spännande utmaning. Jag älskar att laga mat, ordna en fin uppläggning, dukning och jobba med det kreativa, säger Yasmin Mossberg, som tillträder tjänsten 1 december, men praktiserar på sitt nya jobb redan ikväll, när landshövdingen håller höstmiddag för 65 personer från länets kultur- och näringsliv.

Över 100 personer sökte jobbet som husfru på Gävle slott.

Annons