Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir ny nyhetschef på Arbetarbladet

/

Lisa Pehrsdotter är en välbekant tidningsprofil i Gävle. Nu återvänder hon till Arbetarbladet. Hon blir ny nyhetschef efter Ulla Ejemar.

Annons

-Jag är mycket glad över att Lisa Pehrsdotter tackat ja till uppdraget. Det här är en strategiskt mycket viktig rekrytering och Lisa har de ledaregenskaper som krävs för uppdraget, säger Arbetarbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Daniel Nordström.

Lisa Pehrsdotter var tidigare nöjesredaktör på Arbetarbladet och är bland annat den som grundade Arbetarbladets populära årliga musikgala Local Heroes, som firade femårsjubileum tidigare i år.

Under det senaste dryga året har hon varit kulturredaktör på Gefle Dagblad.
Nu återvänder hon alltså till Arbetarbladet där hon ersätter Ulla Ejemar, som går vidare och blir chef för Arkiv Gävleborg.

På Arbetarbladet kommer Lisa Pehrsdotter i sin nyhetschefsroll att ha ansvar för den mer långsiktiga journalistiska planeringen. Hon bildar duo Arbetarbladets andra nyhetschef och ställföreträdande ansvariga utgivare, Helena Nyman, som har huvudansvar för den mer händelserika journalistiken.

-Ulla Ejemar har gjort ett fantastiskt arbete under sina år på Arbetarbladet och jag önskar henne all lycka i hennes fortsatta karriär. Rekryteringen av Lisa Pehrsdotter gör att jag känner mig trygg i att luckan som Ulla lämnar täcks på ett mycket bra sätt, säger Daniel Nordström.

Exakt när Lisa Pehrsdotter lämnar Gefle Dagblad och börjar på Arbetarbladet är ännu inte fastställt.

arbetarbladet.se
026 15 93 03

Annons