Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon kan ta rodret när frikyrkorna slås samman

Ann-Sofie Lasell från Gävle föreslås bli ordförande för den nya kyrka som bildas när Baptistsamfundet, Missionskyrkan och Metodistkyrkan slår sig ihop i sommar.

Annons

Efter många års funderingar och förberedelser ska tre av Sveriges frikyrkosamfund bli ett. Sammanslagningen sker i juni.

Det är ännu inte bestämt vad den nya kyrkan ska heta. Ett av förslagen som finns är Equmeniakyrkan.

Har varit mycket aktiv

Socionomen och organisationskonsulten Ann-Sofie Lasell, aktiv i Immanuelskyrkan i Gävle, föreslås som ordförande för den nya kyrkans riksorganisation.

Hon har varit mycket aktiv i processen som lett till bildandet av den gemensamma kyrkan, bland annat som Baptistsamfundets representant i den grupp som arbetade fram avsiktsförklaringen om en gemensam kyrka.

Kräver engagemang

– Det kommer att kräva ett stort engagemang, men jag ser det också som en möjlighet att få vara med och forma något helt nytt. Jag vill vara med och forma en kyrka som bygger på enhet men som också ger plats åt olikheterna, säger Ann-Sofie Lasell till tidningen Sändaren.

Ann-Sofie Lasell befinner sig sedan ett par månader i Hebron på Västbanken där hon agerar som följeslagare, i ett projekt som drivs av Sveriges kristna råd. Om ett par veckor kommer hon hem till familjen i Gävle.

Mer läsning

Annons