Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppfullt hos Mio trots dystra tider

/
 • BESTÄMDE INNEHÅLLET. ”Det är spännande att se hur allt växer fram” , tycker Fredrik Norman som beställt alla varor.
 • Ny butik rullar i gång. I morgon är det dags för möbelkedjan Mio att öppna sin butik Valbo köpstad. Sören Carlsson,             etableringschef Mio AB och butikschefen Stefan Edling tror på det nya läget trots den vikande konjunkturen.
 • Värfräscht. Vardagrum redo att ta emot kunderna.
 • Mer plats. De nya lokalerna är dubbelt så stora som de tidigare. Nu kan man visa upp möblerna i färdiga rum.
 • Snyggt hemma. Möbelvaruhuset har tre utbildade inredare som kan anlitas av kunderna.

Fyra personer har nyanställts inför möbelföretaget Mios flytt till den nya butiken i Valbo köpstad. I morgon slås portarna upp till den dubbelt så stora butiken.


– Det känns efterlängtat, säger butikschefen Stefan Edling.

Annons

Det skruvas och städas fortfarande lite i Mios nya varuhus i Valbo köpstad, men i princip allt är färdigt inför öppnandet i morgon.

– Det är mycket att öppna en butik och stänga en annan samtidigt. Det är en konst men det har gått bra, säger butikschefen Stefan Edling.

Den gamla affären i Valbo centrum stängdes i mitten av december. Lokalerna var för trånga och passade inte för längre. Nu har huset sålts och ska rivas för att ge plats åt en hälsocentral.

Mios nya byggnad är på 6 000 kvadratmeter, varav 1 000 kommer att hyras ut till ett annat företag. Butiksdelen blir dubbelt så stor som den tidigare och mäter 4000 kvadratmeter.

– Det här är ett bättre handelsläge där vi ser utvecklingsmöjligheter, som vi inte gjorde tidigare med läget och fastigheten i sig, förklarar Sören Carlsson etableringschef på Mio AB.

Fyra personer har nyanställts, tre säljare på 75 procent vardera och en lagerchef på heltid. Sammanlagt blir man nu 14 i personalen.

Under uppbyggnadsfasen anställdes elva personer genom Arbetsförmedlingens rekryteringsmässa, men deras anställningstid går ut i dag.

– Det blir mer lättjobbat nu och vi kan visa upp produkterna på ett annat sätt därför behöver vi inte vara fler, förklarar Stefan Edling som ändå hoppas att verksamheten kan expandera.

En av dem som fått jobb är Pia Löfqvist. Hon har ett förflutet i branschen och har valt att komma tillbaka efter ett par år inom vården. Nu tycker hon att det är spännande att vara med från början.

– Det är väldigt intressant och även förvirrat när man inte har någon kunskap bakåt i tiden. Men det är angenämt att få vara med, menar hon.

Kajsa Hessman har jobbat i företaget i över 30 år och har stora förhoppningar på det nya läget.

– Jag hoppas att butiken ska locka mycket folk från Dalarna, Hälsingland och Uppland och att det blir ett litet centra.

Det är ingen tillfällighet att Mio AB valt att satsa i Valbo. Gävle har ett högt handelsindex säger etableringschefen Sören Carlsson och därför var det ett självklart val att placera den nya butiken i Valbo köpstad.

Och att den just nu råder lågkonjunktur ser han inte som något hinder.

– Att detaljhandeln påverkas av lågkonjunkturen är sant, men det beror också på hur man väljer att agera. Det har inte hänt så mycket i heminredningsbranschen i Gävle på länge, så det här är ett sätt att parera för nedgången.

Mer läsning

Annons