Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade polis med luftpistol

Senast i mars i år dömdes 25-åringen för narkotikabrott till skyddstillsyn. Men det hindrade honom inte från att begå nya brott. På tisdagen dömdes mannen återigen. Denna gång för att ha hotat en polisman med vapen, samt för medhjälp till narkotikasmuggling.

Annons

Det var 13 augusti i år som polis kallades till Rävpasset i Sätra. Där möttes de av en 25-årig man som viftade med en pistol. En av polismännen uppmanade 25-åringen att släppa vapnet. När så inte skedde sköt en av polismännen ett varningsskott. 25-åringen lade sig ned på marken och kunde avväpnas. Det framgick då att vapnet var en luftpistol.

Mannen åtalades för hot mot tjänsteman, men innan åtalet nådde rätten framkom ytterligare brottsmisstankar mot mannen.

Den 26 september nådde en försändelse adresserad till 25-åringen Arlanda. Tullen öppnade försändelsen och kunde konstatera att den innehöll nästan 20 000 narkotikaklassade tabletter.

25-åringen förnekar någon som helst kännedom om narkotikan. Däremot berättar 25-åringen för rätten att han har en narkotikaskuld sedan tidigare, och i samband med den mottagit flera hotfulla telefonsamtal. Vid ett av samtalen har han uppmanats att lämna ifrån sig sitt bankkort, kontonummer, kod till kortet samt legitimation på en plats utomhus. 25-åringen berättar att han gjort som rösten i telefonen uppmanat honom.

Ingen teknisk bevisning finns mot mannen vad gäller narkotikaförsändelsen, men rätten finner det ändå uteslutet att någon skulle ha köpt en så stor mängd tabletter och postat dem till 25-åringens adress, utan hans vetskap. Därför dömer rätten honom för medhjälp till grov narkotikasmuggling.

Han döms även för snatteri, skadegörelse, försök till våld mot tjänsteman och narkotikabrott. Mannen har sedan tidigare 16 avsnitt i belastningsregistret, senast i mars i år dömdes han för narkotikabrott till skyddstillsyn.

Denna gång döms mannen till vård i ett år och sex månader.

Mer läsning

Annons