Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellchef ny bas för Brynäs restaurang

/
  • BYTER STYRELSE. Malin Vikerhagen, hotellchef på Scandic, blir ordförande i Brynäs nya restaurangbolag i Läkerol Arena. Hon har de senaste sex åren suttit i Brynäs styrelse, vilken hon nu lämnar.

Brynäs satsar nu på att utveckla restaurangen i Läkerol Arena. Ett första steg är att lyfta serveringen till det dotterbolag som nyligen registrerades. Styrelseordförande blir Scandics hotellchef Malin Vikerhagen.
– Restaurangen är en otroligt stor del av verksamheten i arenan. Det här är ett sätt att sätta den i fokus, säger hon.

Annons

Efter en vinter där det blåst rejält kring restaurangverksamheten i Läkerol Arena väljer Brynäs att förlägga den i ett dotterbolag till Brynäs Arena AB.

Därmed tillsätts en styrelse för restaurangen som kan lägga allt krut på att utveckla den delen av verksamheten i arenan.

Enligt Brynäs ledning har separerandet av restaurangen från övriga arenan dock inget att göra med vinterns strid med kommunen om alkoholtillståndet.

Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs och vd i arenabolaget, kommer att agera vd även i nya Gävle Arenarestaurang AB. Själva serveringen ska skötas av Mattias Lundqvist som rekryterats från Ikea Gävle.

Tungt namn

För att få extra tyngd i verksamhet blir Malin Vikerhagen, sedan flera år hotellchef på Scandic, ordförande i bolaget.

Hon har de senaste sex åren suttit i Brynäs styrelse, men lämnar det för att koncentrera sig på restaurangen.

– Vi har såklart massor av idéer. Den här typen av verksamhet måste man utveckla hela tiden, berättar Malin Vikerhagen, utan att vilja gå in på några detaljer om vad som kan komma att förändras.

Hur viktigt tycker du att det är med alkoholtillståndet?

– Det är inte jag som tycker att det är viktigt, det är våra gäster som tycker det. Det är som vilken restaurang som helst. Men det kräver att det sköts på ett rätt och riktigt sätt.

Enligt Hans-Göran Karlsson kommer Brynäs att under hösten titta på vad man ska göra med restaurangbolaget.

– Det är bra att vi nu får en styrelse som bara jobbar med restaurangbolaget. Det tydliggör organisationen. Just nu är bolaget tomt, men under senhösten eller våren ska det vara igång.

Mer läsning

Annons