Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllningskonsert för Gudrun, 89: "Har svårt att ta till mig det här

Gudrun Eriksson, 89, var körledare och kantor i Strömsbro kyrka i ungefär 30 år. På söndagen fick hon en överrasknings- och hyllningskonsert i sin ära.

Annons

Hyllningskören i Strömsbro kyrka

Strömsbro kyrka var fullsatt på söndagskvällen och mitt i strålkastarljuset stod Gudrun Eriksson, 89. Det var nämligen för hennes skull folk hade samlats i kyrkan och på scen uppträdde en hyllningskör på 14 personer.

– Det var fantastiskt bra allting. Gudrun blev så himla glad, säger Carina Wennberg, som var en av personerna bakom idén.

Gudrun fick även se videohälsningar från de som inte kunde medverka.

Anledningen till att det anordnades en hyllningskonsert för Gudrun var det jobb hon gjort på 70 och 80-talet då hon var körledare och kantor på Strömsbro kyrka, innan hon gick i pension 1992. Många av körsångarna fick då sin körskolning av just Gudrun.

– Innan den här kvällen hade du kanske inte förstått hur mycket du betytt för oss flickor i dina barn- och ungdomskörer på 70 och 80-talet. Många av oss har fortsatt i dina fotspår, på de stigar du ledde oss in på, sade bland annat Carina Wennberg i sitt hyllningstal till Gudrun.

När Arbetarbladet når huvudrollsinnehavaren för kvällen sitter hon och fikar efter konserten.

– Jag är överväldigat och har svårt att finna ord. Jag är så otroligt glad och har svårt att ta till mig det här, säger en lycklig Gudrun.

Gudrun Eriksson var överväldigad av hyllningskören.

Mer läsning

Annons