Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresgäster i Forumhuset försiktigt positiva till ny ägare

Hyresgästerna i Forumhuset i Gävle är försiktigt positiva inför ägarbytet.
– Vi utgår ifrån att vi resonerar utifrån hyresnivån som vi har nu, säger Mats Öström, kommunens kultur- och fritidschef, om följderna för kaféet och teater- och konsertlokalen som kultur- och fritidsförvaltningen hyr i dag.

Annons

Arbetarbladet berättade på tisdagen att Gästrike Fastigheter, ett lokalt och växande fastighetsbolag, köper fastigheten av den ideella föreningen Gefle Forum.

Patrik Björn som driver och äger fastighetsbolaget berättade att han ska träffa hyresgästerna efter sommaren.

Han kunde inte säga om det blir hyreshöjningar. ”Det får man se från fall till fall”, sade han och betonade att han gärna vill att både kultur- och fritidsförvaltningen och kaféet fortsätter hyra.

– Det är en väldigt viktig lokal för Kultur och fritid. Vi hoppas att den nye ägarens ambition är att det ska vara samlingslokal även i fortsättningen, säger Mats Öström.

Han vill att lokalerna utvecklas som konsertlokal för projektet Spelplats Gävle, teater för både proffs och amatörer och även kan bli spelplats för fritidsgårdarnas musik- grupper.

Magnus Rudberg, ägare till Kafé Spegeln som hyr i andra hand av kommunen, är försiktigt positiv.

Conny Persson, chef på stadsbiblioteket i Gävle, som driver antikvariatet på Nygatan var emot försäljningen men hoppas att villkoren i det fleråriga hyreskontraktet gäller även med ny ägare.

Han har sedan länge sökt en köpare som vill driva antikvariatet vidare.

Mer läsning

Annons