Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I helgen behöver ingen vara sysslolös

/
  • Catarina Fagerlund och Maria Pettersson-Fängström är mycket intresserade av bland annat mindfulness och meditation. Idén om att göra en alternativ hälsomässa kom i våras och nu har intresset för den blivit så stort att den kan komma att bli regionens hittills största mässa.

Den som ännu inte har planerat helgen kan vara lugn. Gästriklands evenemangsarrangörer kramar ur det sista av sommaren och erbjuder en uppsjö av alternativ.

Annons

Vad sägs om att fira 40-års jubileet av Joe Hillmuséet i Gamla Gefle i dag? Gå på en folkhälsodag i Ockelbo eller ta en tur till Årsunda och provsmaka mat, titta på konst eller varför inte lite sumobrottning, på dagens Årsundadag?

I Forsbacka vibrerar hela bruket av aktivitet, både i dag och i morgon. Maria Pettersson-Fängström och väninnan Catarina Fagerlund förverkligar då idén de kom på under en promenad i våras - en alternativ hälsomässa.

– Den kommer att innehålla massor av olika grejer som har med knopp, kropp och själ att göra. Det har varit ett kriterium för utställarna som vill vara med på mässan, säger Maria Pettersson-Fängström.

Fri entré gäller för besökarna och förutom en mängd föreläsningar om kropp och själ kan man bland annat få lära sig att meditera och närvara vid en seans.

Då 50 utställare har anmält sig till den alternativa hälsomässan tror väninnorna att det kommer att bli den största mässan hittills i regionen.

För den bilintresserade blir det tufft att hinna med i helgen. För runt om i Gästrikland ordnas en mängd fartfyllda aktiviteter.

På Tierps Arena blir det folkvagnsfest då luftkylda VW-bilar kör dragracing på träffen Bug Run Classic i dag.

För fjärde året i rad anordnar i dag också GavleRacing den stora bilutställningen Big Car Meet 2011 i Högbo bruk. Här kommer allt från gamla amerikanare till racebilar ställas ut. På söndagen fortsätter aktiviteterna i Högbo bruk men då med marknad och en kanottävling bland annat.

Ytterligare en bilutställning kommer att finnas på Stortorget i Gävle i dag och en cruising kommer också att köras genom stan under kvällen.

På flera platser i Gästrikland anordnas även i kväll en lyskväll då marschaller kommer tändas och lysa upp i sensommarmörkret.

Mer läsning

Annons