Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I sommar rivs Almvägen ner och byggs upp igen

/

Nu har husen på Almvägen i Fridhem stått tomma ett bra tag. De boende fick flytta ut till förmån för nybygge, somliga under högljudda protester. Äntligen kommer rivningen och byggandet igång - något försenat.

Annons

Mot slutet av sommaren beräknas rivningen sätta igång, och hela området kommer att stängslas in.

– Vi ska ha information till de boende i augusti. Jag vet inte hur mycket man kommer börja riva men man kommer i alla fall börja stängsla in området i augusti, säger Per Ivåker, projektledare på Gavlegårdarna.

Bygglovet beviljades av kommunen i december förra året, men det drog ut lite på tiden enligt Per Ivåker. Också upphandlingen som följer efter bygglovet har tagit tid.

– När det är en sådan stor upphandling så ska det skickas till EU och då tar det extra lång tid. Man annonserar i EU så att hela EU har chans att vara med att räkna på de här stora jobben, säger Per Ivåker.

Men nu är upphandlingen klar. Det blir Peab som står som totalentreprenörer för hela bygget, och även rivningen av de hus som står på Almvägen i dag.

De nya husen på Almvägen beräknas vara klara för inflyttning i början av 2017. Det blir totalt 66 lägenheter i sju tvåvåningshus och totalt kommer det att bli 66 lägenheter. Lägenheterna kommer variera i storlek, från 1:or till 4:or. Det nya bygget baseras på vinnaren i arkitekttävlingen som utlystes 2012: "Livet från den ljusa sidan". I det förslaget ingår bland annat att grönområdet på baksidan av husen bevaras.

LÄS OCKSÅ:

Ja till bygge på Almvägen

Trafikkaos väntas när Almvägen byggs om

Klartecken att riva på Almvägen

Mer läsning

Annons