Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga konkreta planer för Hemlingbystugan

På sikt räknar kommunen med att besökarna ska hitta tillbaka till Hemlingbystugans restaurang. Men det finns inga konkreta planer på att utveckla anläggningen.

Annons

Drivas i kommunal regi
Arbetarbladet berättade i onsdagens tidning att Hemlingbystugan, efter att ha varit utarrenderad under många år, från 1 oktober åter ska drivas av kommunen. Tanken är att 15 personer med funktionsnedsättning som har svårt att få andra jobb ska jobba på anläggningen.

Svårt att få lönsamhet
Alla de senaste årens olika arrendatorer har haft svårt att få någon lönsamhet i restaurangverksamheten, men kommunen har inga planer på att utveckla verksamheten för att locka fler besökare.

– Det handlar inte bara om restaurangen, utan även om bastu, omklädningsrum och konferensrum. Det viktiga är att anläggningen är tillgänglig under de tider folk vill att den ska vara det, säger Johan Öholm, chef för kommunens avdelning för idrott och friluftsliv.

Enligt kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars-Göran Ståhl (S) måste man nu ge verksamheten tid att komma i gång innan några större beslut fattas.

Kan ta lite tid
– Om ett år kan vi sätta oss ned och titta på hur det här har utvecklats, men jag hoppas att kommunmedborgarna har överseende med att det kan ta lite tid att komma igång, säger han och tillägger att någon försäljning av anläggningen aldrig har varit aktuell.

Mer läsning

Annons