Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga mer föreställningar för Furuviksbarnen

/

Det blir inga fler föreställningar med Furuviksbarnen på Furuviksparken. Förra året gjordes ett uppehåll och parken har inga planer på att återuppta traditionen.

Annons

Sedan år 1936 har Furuviksbarnen varje sommar underhållit gästerna i Furuviksparken med cirkusuppträdanden. I år skulle det ha firats 75-årsjubileum. År 2010 gjordes det ett uppehåll för att ledaren var mammaledig. Men nu finns det alltså inga planer på att återuppta verksamheten.

– Vi har fattat ett beslut om att satsa på annan underhållning istället, säger Tom Widorson, vd för Furuviksparken.

Parken gör gästundersökningar bland besökarna och de efterfrågar mer överraskningar, fler karaktärer, mer gatu- och parkunderhållning och konserter. Endast åtta procent av parkens gäster går på Furuviksbarnens föreställningar.

– Tiderna förändras och vi måste se till vad gästerna vill ha. Produktionen med Furuviksbarnen kostar mycket pengar och utgör en tredjedel av programbudgeten. Vi väljer att lägga de pengarna på andra saker och kommer bland annat att ta upp vår konsertverksamhet igen, säger Tom Widorson.

Furuviksparken har skickat ett brev till Furuviksbarnens veteranförening och andra inblandade och informerat om sitt beslut.

– Klart att vi tycker att det är tråkigt. Men vi hoppas kunna ha andra aktiviteter för barn och ungdomar på sikt, säger Tom Widorson.

Annons