Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga nya jobb när myndighet kommer hit

Det blir inga nya arbetstillfällen när den nya pensionsmyndigheten lokaliseras till Gävle. I‑stället kommer Försäkringskassans telefonkundtjänst att övergå i den nya myndigheten.

Annons

I våras beslutade regeringen att slå samman Premiepensionsmyndigheten (PPM) och Försäkringskassans pensionsverksamhet till en ny pensionsmyndighet. I tisdags kom regeringens utredare Bo Könberg med sitt beslut om på vilka orter den nya pensionsmyndigheten ska finnas och med på den listan fanns Gävle.

I Gävle ska den nya myndighetens telefonkundtjänst sitta och anledningen till detta är att Försäkringskassan redan har en stor telefonkundtjänst här, som till viss del redan sysslar med pensioner. I framtiden kommer Försäkringskassans telefonkundtjänst att övergå till den nya myndigheten och enbart ta emot samtal om pensioner. Det här betyder att det sannolikt inte blir några nya arbetstillfällen i och med den nya etableringen.

– Nej, det blir inga ytterligare arbetstillfällen. Det är vad vi kan säga i dagsläget, men allt är inte klart än, säger utredningssekreteraren Ole Settergren.

Kontoret i Gävle kommer att ha ett tätt samarbete med den nya myndighetens kundcenter i Söderhamn. 1 januari 2010 ska verksamheten vara igång.

Annons