Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen gripen för Media Markt-inbrottet

Polisen hade på fredagen inte gripit någon för inbrottet mot Media Markt i Valbo. Polisen kartlägger nu tänkbara gärningsmän och studerar varuhusets övervakningsbilder. Spår från den hjullastare som användes ska också analyseras.

Annons

Det var vid 02-tiden natten till torsdagen som någon eller några krossade en glasvägg till Media Markt. Till sin hjälp hade de en stulen hjullastare som de först använde för att flytta undan ett stenblock som väger omkring ett ton.

Inne i varuhuset stals kartongvis med datorer, spelkonsoller och andra små men dyrbara elektronikprodukter.

Polisen var snabbt på plats men mötte tjuvarnas bil med släckta lyktor på väg ut från parkeringen. Polisen följde efter i hög fart, men tvingades släppa kontakten när farten blev farligt hög på E4 i trakten av Mehedeby.

Under fredagen bedrevs vad polisen kallar inre spaning, det vill säga bland annat sammanställning av tips och information, kartläggning av tänkbara gärningsmän och andra liknade brott som har begåtts. Flera andra elektronikvaruhus i landet har utsatts för liknande inbrott.

Det finns övervakningsbilder från varuhuset. Vad de visar vill polisen ännu inte gå ut med. Vissa spår från den stulna hjullastaren ska också analyseras.

Annons