Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen hörde kvinnans rop på hjälp

Kvinnan kämpade i mörkret mot våldtäktsmannen. Hennes rop på hjälp dränktes i ljuden från en högljudd fest i närheten. Nu söker polisen vittnen som har rört sig i närheten, bland annat ett gäng högskolestudenter på väg hem från en kårfest.

Annons

Den 32-åriga kvinnan klev ur en taxi nära hemmet i Andersberg omkring kl 01.30 natten till torsdagen. En man försökte ta kontakt med henne men hon gick vidare. I ett dåligt upplyst skogsområde vid Regnbågsgatan knuffade han omkull henne för att våldta henne.

Kvinnan kämpade emot och ropade på hjälp. Men ingen kunde urskilja hennes rop från ljuden från en balkong i närheten. Där pågick en fest med många högljudda människor.

– I förhören har några vittnen i efterhand erinrat sig kvinnoskrik som lät obehagliga. Men då kopplade de ljuden till festen, berättar Mikael Hedström, polisen presstalesman.

Kvinnans kamp mot mannen gav henne många riv- och skrapsår, men ledde också till att våldtäkten inte fullbordades.

– Hon gjorde ordentligt motstånd, säger Hedström.

Enligt Hedström mår kvinnan, efter omständigheterna, bra.

– Det hon har utsatts för är oerhört kränkande, och det tar självklart hårt på psyket. Men hon har ett bra socialt nätverk som ger henne stöd, och hon har också erbjudits professionell hjälp.

Det var mycket mörkt på platsen och det finns inget bra signalement på våldtäktsmannen. Han talade engelska, men polisen tror inte att det är hans modersmål.

Polisen söker nu efter personer som har setts i området, men som man ännu inte har fått kontakt med. Ett tidningsbud såg vid 02.30-tiden en man komma från Solröksgatan på väg ner mot centrum. Han hade mörka jeans, svart jacka och vita skor och var 25-30 år gammal.

– Vi tror inte att han har med detta att göra, men han kom från det håll dit våldtäktsmannen kan ha försvunnit. Han kan ha sett något och därför vill vi gärna komma i kontakt med honom, säger Mikael Hedström.

Detsamma gäller en grupp högskolestudenter som vid den tiden på natten gick från en fest på studentkåren och hem till sina lägenheter i Andersberg.

Mer läsning

Annons