Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen rusning i Gävle efter ”skandalboken”

/
  • Står på önskelistan. Lena Zetterholm önskar sig boken om kungen i julklapp. ”Det är spännande att få läsa och bilda sig en egen uppfattning.”

En del nyfikenhet, men ingen direkt rusning.
Så kan man sammanfatta Gävlebornas intresse för den omskrivna ”skandalboken” om kungen som började säljas på torsdagen.

Annons

Bokia i Gävle fick 14 exemplar av ”Den motvillige monarken” och på några timmar hade fem av dem sålts. En hyfsad försäljningssiffra för några timmar men ingen direkt rusning.

Av de sålda exemplaren hade dock flera köpts av tidningsredaktioner som ska recensera boken så frågan är hur intresserade vanliga Gävlebor är.

– Det är ganska många som är nyfikna men det är inte alla som för den skull vill köpa den, konstaterar Ingrid Reberg som jobbar på Bokia.

En av de nyfikna är Lena Zetterholm.

– Man undrar ju vad det är som gör att alla pratar om den. Vad är det som är så sensationellt med den? Eller är det bara en smart reklamkupp? funderar Lena.

Eftersom hon gillar biografier och har läst boken om Kamprad, som en av författarna till kungaboken har skrivit, vill hon läsa även ”Den motvillige monarken”. Men något bokköp blir det inte nu.

– Jag fyller år snart så jag tror jag ska önska mig den i present, säger Lena.

Ismet Uzun planerar också att läsa boken. Men eftersom han gillar kungahuset är han lite orolig för vilken bild den kommer att ge av statschefen.

– Jag hoppas verkligen att det inte är en svartmålning, att man verkligen har bevis för det man påstår.

Mer läsning

Annons