Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inger KällgrenSawela valde bort Disneyresan

/
  • Oppositionsråd Inger Källgren Sawela (M) tackade nej till USA-resan med bland annat besök på Disneyworld och en nöjesparksmässa i Las Vegas som kommunalråd Carina Blank just nu gör.

Oppositionsråd Inger Källgren Sawela (M) tackade nej till USA-resan med bland annat besök på Disneyworld och en nöjesparksmässa i Las Vegas som kommunalråd Carina Blank just nu gör.

– Det utgör en väldigt liten del av den kommunala verksamheten, säger hon.

Annons

Kommunalråd Carina Blank och kommunledningskontorets chef Helén Åleskog är just nu på resa i USA tillsammans med delar av styrelsen i halvkommunala Furuviks Fastigheter AB. På resan besöker man Disneyworld i Florida och en stor mässa för nöjesparker i Las Vegas. Tanken är att man ska ha med sig idéer hem om hur privatägda Furuviksparken kan utvecklas, inte minst genom investering i en ny konferensanläggning vid parken. Kommunens informationschef Anna Östman och oppositionsråd Inger Källgren Sawela (M) sitter också med i styrelsen för Furuviks Fastigheter och hade möjlighet att följa med, men valde att stanna hemma.

– För min del fanns det inte möjlighet att prioritera det här. Min kalender är fullbokad med bland annat arbete med kommunens budget och mycket som händer inom mitt parti. Sedan tycker jag att det här omspänner en väldigt liten del av den kommunala verksamheten, säger hon.

Det är nu fem år sedan Furuviksparken övergick i privat ägo och Inger Källgren Sawela tycker att det nu är läge för kommunen att ta nästa steg och helt kliva ur ägandet i Furuviks Fastigheter.

– Det är en stor fördel om kommunen inte behöver vara med, för det här tar kraft, pengar och investeringsmedel. Jag är säker på att det finns andra intressenter som är bättre skickade att fatta beslut om investeringar i en konferensanläggning och en ny camping.

Mer läsning

Annons