Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget ”blås” på klubb-fester för 16-åringar

På Club Heats nöjesarrange-mang för ungdomar från 16 år förekommer enligt ett massutskick med sms inget ”blås”.
Den som druckit alkohol behöver alltså inte oroa sig för någon blåskontroll.
– Men det är inte jag som skickat ut det. Jag funderar på att göra en polisanmälan, säger arrangören Johan Lindberg.

Annons

Club Heat är ett nytt koncept i Gävle med disko och artister i klubbmiljö för gymnasieungdomar. Arrangör är en förening som leds av unge nöjesprofilen Johan Lindberg.

Föräldrar har reagerat över att ungdomar kan gå in utan att behöva visa att de är nyktra genom att blåsa i en alkomätare.

En del av marknadsföringen

I ett massutskick med sms framstår det till och med som att de uteblivna blåskontrollerna används som en del av marknadsföringen.

”Ej blås”, står det i mass- utskicket följt av tecknen för en så kallad blinkgubbe.

Svär sig fri

– Det är skandal att minderåriga uppmanas att komma berusade till festerna, säger en förälder.

Men Johan Lindberg svär sig fri från ansvar och säger att han inte har någonting med sms-utskicket att göra fast det är utformat som reklam för Club Heat.

– Jag funderar på att göra en polisanmälan för att ta reda på vem det som är skickat ut det här. Jag har ingenting med det att göra. Blir det negativa skriverier på grund av en sådan här kan jag tänka mig att lägga ned allting. Då är det ingen mening att fortsätta jobba ideellt. Trist i så fall för ungdomarna i Gävle eftersom det inte händer så mycket annat roligt för ungdomarna i den här åldersgruppen.

Har inte råd med alkomätare

Sant är dock att det inte förekommer några blåskontroller på Club Heats klubbfester. Enligt Johan Lindberg är det en rent ekonomisk fråga.

– En riktig alkomätare kostar runt 20 000 kronor. Vi skulle behöva två eller helst fyra när det kommer mycket folk som vill in samtidigt. Det har vi inte råd med. Men vi ser gärna att någon sponsrar oss med alkoholmätare. Då inför vi omedelbart kontroller.

Att komma onykter till klubbfesterna är ändå inte okej, enligt Johan Lindberg.

– Vi har erfarna vakter i dörren som stoppar alla som är märkbart berusade.

Mer läsning

Annons