Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inomhushallen i Söderhamn kostade kommunen 300 000

/
  • SÖDERHAMN HAR EN HALL. Så här ser det ut i den 300 kvadratmeter stora inomhushallen i Söderhamn som kom till efter hårt arbete av den lokala skateboardföreningen.

I Söderhamn betalade kommunen 300 000 kronor. Resten har Söderhamns skateboardförening gjort. Resultatet: 300 kvadratmeter inomhushall.

Annons

En del Gävlebor åker till Söderhamn för att åka skateboard på vintern.

Deras inomhushall Traversen öppnade 2008 efter många års arbete. Själva bygget gick på cirka 120 000 kronor.

– Men vi valde ganska dyrt åkmaterial till det översta plywoodlagret. Vi satsade på björkplywood som ska vara mer hållbart än oljehärdad board, säger Conny Björklund, ordförande i Söderhamns skateboardförening.

Bidraget från Söderhamns kommun räckte alltså även en bit till hyran, som är 140 000 kronor per år för Söderhamnsföreningen.

– Det är en relativt liten lokal, den är gränsfall för liten, säger Conny Björklund, och menar att det kan vara över 20 i hallen om det är relativt vana åkare.

Driften sköter de helt och hållet själva. Medlemsavgifter och avgifter täcker ungefär hälften av hyran. Ett medlemskap kostar 50 kronor och ett månadskort för åkning i hallen 250 kronor.

Klubben har via Korpen gått med i Riksidrottsförbundet vilket gör att de nu får aktivitetsstöd från kommunen, ett bidrag som baseras på hur många som deltar.

Föreningen kör skateboardskola under loven och har i dag 130 medlemmar.

Mer läsning

Annons