Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till restaurang intill Gavleån och Slottet

Nu kan en restaurang längs Gavleån vid Slottet i Gävle bli verklighet. Trots invändningar från olika håll sade politikerna i byggnads- och miljönämnden igår ja till den nya detaljplanen. – Då ska vi söka bygglov då, säger Fredrik Bryngelsson, som är en av de två som vill bygga restaurangen.

Annons

Det vill han göra tillsammans med Linda Broman, som har arbetat för att få driva restaurang på Gavleån sedan 2003.

Enligt Fredrik Bryngelsson är ritningarna på restaurangen färdiga att skickas in tillsammans med bygglovshandlingar. Men han vill inte säga något mer innan han har sett beslutet.

– Jag kan säga mer när jag har sett restriktionerna. Det är inte alltid kommunen tänker vettigt, men avsikten är självklart att dra igång så fort det bara går, säger Fredrik Bryngelsson.

Om bygglovshandlingarna som skickas in stämmer med de restriktioner som finns i detaljplanen skulle bygget av restaurangen kunna starta redan i sommar, förutsatt att ingen överklagar beslutet.

Enligt de preliminära ritningarna blir det en lätt och luftig byggnad med en inglasad terrass nere vid ån.

Miljöpartiets ledamot Lars Westerberg reserverade sig mot beslutet. Partiet har tidigare framfört kritik mot att serveringen bland annat skulle inkräkta på en vacker och unik park- och kulturmiljö.

Mer läsning

Annons