Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag vill få en bild hur man resonerat”

/

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Åsa Wiklund Lång vill att alla förskolor redovisar hur de jobbar med sina ett–tre-åringar och varför.

– Jag är intresserad av att höra hur man resonerar, säger hon.

Annons

Sedan förra hösten görs årligen en kartläggning av Gävles alla förskolor, med allt från barngruppernas storlek, personalens kompetens, lokalernas kvalitet och så vidare.

Inför den här höstens kartläggning har Åsa Wiklund Lång önskat att en fråga läggs till. Nämligen hur man organiserar de yngsta barnen och varför.

– Jag vill få en bild av hur man resonerat och medvetet beaktat de små barnens behov av färre relationer. Jag har hört så mycket om att man jobbar oerhört medvetet med de här frågorna och vill få det bekräftat, säger Åsa Wiklund Lång.

Hon uppfattar att de nya förskolorna utan avdelningar jobbar på olika vis, och tycker inte att det går att dra några slutsatser om allas arbetssätt utifrån situationen på en viss förskola.

Men hon håller inte med oppositionen om att det är politikerna som bör bestämma hur förskolorna ska vara organiserade.

– Det här är en hur-fråga. Hur man jobbar med barnen är inte en politisk fråga. Men vi kan behöva veta mer om hur verksamheterna fungerar för att känna oss trygga i att allt är bra.

Mer läsning

Annons