Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägare omkom under hjullastare

En 65-årig deltagare i ett jaktlag omkom i en trafikolycka i Valbo vid lunchtid på lördagen. Mannen åkte i skopan på en hjullastare när han klev ur och blev påkörd.

Annons

Jaktlaget var ute tillsammans för att åtgärda en skogsbilväg. De hade med sig en hjullastare och skyfflade grus från skopan på vägen.

Fick lift

När skopan var tom satte sig fyra personer i den för att få lift. De var blöta och lortiga efter arbetet med vägen och ville inte åka i sina vanliga bilar.

Hamnade under hjulet

Men olyckan var framme i slutet av färden när jägarna skulle ta sig ur skopan. En av dem, en 65-åring, klev ur utan att det uppmärksammades av föraren.

Han blev påkörd och hamnade under ena framhjulet. Trots att hjullastaren höll låg hastighet skadades han så pass att han avled. De livräddande åtgärder som 65-åringens vänner omgående satte i gång med var resultatlösa.

En polisutredning har nu inletts och föraren är misstänkt för vållande till annans död.

Mekaniskt fel?

Hjullastaren har också tagits i beslag och en teknisk undersökning ska göras av fordonet för att klargöra om det finns något mekaniskt fel bakom olyckan.

– Det är ren rutin vid sådana här fall, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Att göra i ordning skogsbil- vägen inför den stundande jaktsäsongen har varit en lång tradition i jaktlaget. 65-åringens jaktkamrater chockades vid olyckan och har enligt polisen fått stöd av anhöriga.

Olyckan inträffade strax före klockan tolv på lördagen.

Mer läsning

Annons