Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättespännande företag – utan kollektivavtal

/

– Det är särskilt kul att få presentera budgeten ute i verkligheten. Det här är ett jättespännande företag, sa justitieminister Beatrice Ask, när hon på tisdagen besökte Gävle och företaget Precisallt Media.

Annons

Ett företag där verkligheten handlar om unga anställda utan kollektivavtal.

Precisallt Media startades av Richard Häll för fyra år sedan. Han berättar hur hans mamma fick sätta sitt hus i pant för att han skulle kunna starta sitt företag. Sedan beskriver dagens besökare, justitieminister Beatrice Ask, företaget som en framgångshistoria. I dag har företaget nio anställda, hälften under 26 år. Företaget har som affärsidé att bygga hemsidor och att utforma digital skärmreklam, bland annat erbjuder företaget sina kunder att synas på den stora bildskärmen på stortorget i Gävle. Vd Richard Häll berättar att företaget har kunder som Gävle energi, Kultur- och fritidsförvaltningen i Gävle samt Gävletidningar. Att företaget inte har tecknat kollektivavtal handlar enligt honom inte om något politiskt ställningstagande.

– Jag ser bara inget skäl till varför vi ska teckna kollektivavtal, säger han.

Att minister Beatrice Ask valde att besöka ett företag utan kollektivavtal när hon presenterade regeringens budget kommenterar hennes pressekreterare, Martin Valfridsson, med att de sökte ett framgångsrikt, ungt företag. Att företaget inte hade kollektivavtal visste ministern inte om.

– Nej, den frågan har vi inte tittat närmare på. Anna Norling

Mer läsning

Annons