Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Leidermark: Det här är ju något vi försöker undvika

– Det är naturligtvis olyckligt. Det här är ju något vi försöker undvika, att bli påtvingad att flytta ofta, säger Jens Leidermark, ordförande i barn- och utbildningsnämnden, om åttaåriga Gabriel Larsson som tvingats byta förskola och skola fem gånger.

Annons

Arbetarbladet berättade i går att Sätras kommunala skolor kan bli helt åldersuppdelade nästa höst (se bakgrundsruta). Föräldrar har ifrågasatt att så viktiga beslut kan tas av tjänstemän.

Enligt Jens Leidermark ska beslut om skolnedläggningar alltid vara politiska beslut, men i övrigt finns det ingen klar linje mellan vilka beslut rörande Gävles skolor som ska fattas av politiker och vilka som fattas av tjänstemän.

Beslut i nämnden

Men förslaget till ny skolorganisation i Sätra ska i dag diskuteras av politikerna i barn- och utbildningsnämndens ordförandeberedning. Där finns representanter från fyra partier: S, MP, V och M.

– Vi kan säga att det är en sådan stor fråga att det ska vara ett beslut i nämnden. Beredningen är väldigt mycket att avgöra vilka frågor vi vill ha i nämnden, säger ordförande Jens Leidermark.

Tycker du att det är rimligt att föräldrar nås av information bara en vecka inför beslutet?

– Nej, jag tror att information är jätteviktig . Målet måste vara att föräldrarna är nöjda med den information man har fått.

Annons