Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jippie! Ramp i Hemlingby

/
  • JAAAAA!!!! Det var glada miner och jubel när Arbetarbladet berättade att Gävle kommun har ordnat en skateboardramp som ska sättas upp i Hemlingby, nedanför backen. Åttaåriga Adam Kautzky, längst fram, var den som skrev brevet.
  • HÄR BLIR DET. Än är det för mycket snö, men lite senare i vår kommer Adam Kautzky och de andra barnen i Hemlingby kunna åka skateboard nedanför slalombacken.
  • HÄR ÄR DEN. Rampen är färdigbyggd, men kan inte ställas upp förrän tjälen har gått ur marken.
  • I höstas skrev Adam Kautzky det här brevet.
  • NÖJDA. Åttaåriga Adam Kautzky skrev ett brev till kommunen och såg till att kompisarna skrev på. Nu ska de få som de vill, en plats att åka skateboard på i Hemlingby.

Ett 30-tal barn i Hemlingby får sin önskan uppfylld.

De ska få en ramp att köra skateboard i.

– Jag tycker att det är skönt och bra, för vi har längtat efter det, säger Adam Kautzky, 8 år.

Annons

Kompisarna Adam Kautzky och Paul Rudberg började åka skateboard förra året. De åkte gärna till Tonys Plaza på Alderholmen, men tycker att det är långt dit. De vill hellre kunna åka i Hemlingby. Med lite uppmuntran hemifrån bestämde sig Adam Kautzky i höstas för att skriva ett brev till Gävle kommun. Det var kort men tydligt:

"Hej" Vi vill gärna ha en skateboardplats i Hemlingby. Från Adam Kautzky och barnen i Hemlingby". Nästan 40 personer skrev på, de flesta barn på Hemlingby skola.

På Gävle kommun tyckte man att barnen hade en bra idé.

– Vi tyckte att vi skulle försöka ordna det som barnen vill, och visa att det går att påverka, säger Maria Fagerlund, som jobbar med friluftslivsfrågor på Kultur & fritid.

Hon har beställt en ramp på ungefär fem gånger två meter. Uppdraget att bygga den gick till Trätåkern, en del av kommunens arbetsmarknadsenhet. Arbetsledare Leif Bäcker visar upp den färdiga rampen men berättar att det måste bli varmare väder för att man ska kunna förbereda marken där rampen ska vara. Det behövs grus för att rampen ska stå stadigt.

Rampen ska stå nedanför slalombacken, intill grusplanen som fungerar som parkering.

Maria Fagerlund hoppas att växtligheten ska dämpa ljudet så att boende intill inte störs.

– Jag hoppas att det inte blir något besvär, säger hon.

Mer läsning

Annons