Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joakim och Abbe spelar gärna på sportlovet

/
  • Socialt spelande lockar många skolungdomar på lovet. I stället för att sitta ensamma hemma kan de träffas och välja mellan att spela själv eller tävla mot andra i olika former.
  • INOMHUS. Vädret lockade inte ut alla sportlovselever.  Joakim Carlsson,  och Abbe Jonsson, båda 13 år, valde att spela spel i stället. ”Det blir även lite snowboard”, säger Joakim och även Abbe poängterar att han inte bara sitter still, i dag gick han till lokalen.

Sportlovsveckan handlar inte bara om att andas frisk luft och aktivera kroppen.

Åtminstone inte för trettonåriga Joakim Carlsson och Abbe Jonsson från Stigslund.

De föredrar att spela dataspel.

Annons

– Man kan inte hålla på med sport när man har sådana här viktiga grejer, säger Abbe Jonsson med ett leende på läpparna när vi dyker upp i spellokalen på tisdagen.

Escape Gamings nya lokaler på Södra Kungsgatan i Gävle lockar många ungdomar under sportlovet, ett hundratal varje dag enligt ägaren Andreas Jonsson. Det som lockar är spel på datorer och X-box, men också mötet med andra människor.

– Det roligaste med att vara här är att man kan spela med kompisar och man slipper köpa egna spel, säger Joakim Carlsson som tycker det är roligare att spela spel än att sporta.

Normalt sett är de bara där på helgerna, men på lovet har killarna varit där och spelat omkring fyra timmar varje dag. För att tjäna ihop pengar till spelandet har Abbe dammsugit hemma, medan Joakim använder veckopengen.

De har dock inte tänkt sitta inne och spela hela veckan. Joakim ska åka snowboard på Kungsberget och Abbe ska till stallet i morgon och hjälpa sin mamma med hennes två hästar. Det blir för dyrt att spela hela lovet.

Mer läsning

Annons