Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobben säkras när We-Gre säljs till Atlings i Ockelbo

Atlings Maskinfabrik AB i Ockelbo tar över verkstadsföretaget We-Gre i Gävle.
– Det tryggar sysselsättningen i Gävle, säger Leif Werkhammar som tillsammans med arbetskamraten Jörgen Grees startade We-Gre för 17 år sedan.

Annons

De är båda snart pensionärer och har under det senaste året sett sig om efter nya ägare.
– En lämplig partner. Det säkrar långsiktigheten, säger Leif Werkhammar om Atlings som ägare.
Han fortsätter själv som vd några år till.

Leif Andersson, styrelseordförande i Atlings, beskriver We-Gre som ett välskött företag med lojal och duktig personal.
– Nu får vi chans till ökade volymer på båda ställena. Atlings kunder kan vara intresserade av produkter som We-Gre tillverkar, säger han.
Leif Werkhammar och Jörgen Grees jobbade tidigare i Ageves vagnverkstad på Brynäs i Gävle, i lokaler där We-Gre flyttade in efter några år.

Under de första åren jobbade de själva med tillverkningen av detaljer till järnvägsvagnar. Sedan växte företaget sakta men säkert. I dag har We-Gre 28 anställda och en omsättning på cirka 35 miljoner kronor per år.
Skärande bearbetning och svetsning av detaljer till järnvägssektorn har hela tiden varit specialområdet. Nu tillverkas bland annat bromsutrustning till de nya malmtågen, en orderstock som väntas räcka till våras 2010.

Atlings med verkstad i Ockelbo ingår i familjeägda Amymone AB, en koncern med drygt en handfull industrigrenar, huvudkontor i Västerås och cirka 600 anställda i Sverige och Kina.

Mer läsning

Annons