Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Bauer blir kvar

John Bauergymnasiet får vara kvar i industriområdet på Sörby Urfjäll. Det innebär en detaljplan som politikerna i byggnads- och miljönämnden godkände på onsdagen.

Annons

Det krävdes en hel del petande i ritningar för kommunens tjänstemän för att kunna få till en detaljplan som tillåter att en gymnasieskola kan ligga i de gamla industrilokalerna på Sörby Urfjäll som John Bauergymnasiet i dag använder. Sedan skolan etablerade sig i Gävle 2003 har man haft tillfälliga bygglov. Det nuvarande gäller fram till höstterminen 2011.

– Det är egentligen inte optimalt att ha skolverksamhet inom ett industriområde. Men de vill vara där och vi har försökt möjliggöra det, säger Jörgen Edsvik (S), ordförande för byggnads- och miljönämnden.

Med den nya detaljplanen kan alltså tillståndet bli permanent, men det krävdes bland annat att man har fått ange olika användningsområden för olika delar av byggnaderna.

På John Bauergymnasiet mottogs beskedet om att skolan inte behöver flytta med glädje.

– Vi har nog räknat med och hoppats på att få vara kvar där vi är i dag, så vi är jätteglada, säger Eva Hansson, tf rektor för John Bauergymnasiet.

I detaljplanen ingår även vissa åtgärder för att göra trafikmiljön runt skolan bättre för eleverna. Bland annat ska tunga varutransporter ledas om och en bussgata och en ny gång- och cykelväg anläggas. Redan i höst börjar även bygget av en rondell vid korsningen Österbågen/Utmarksvägen.

Mer läsning

Annons