Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John Bauers rektor går till Prolympia

Han byter en friskola mot en annan, och gymnasiet mot grundskolan. På lördag tar Göran Larsson över som rektor på Prolympia efter sex år vid rodret på John Bauergymnasiet.

Annons

Prolympia, friskolan med idrottsinriktning, har sedan i våras letat ny rektor sedan Katarina Ivarsson försvann till Göranssonska skolan i Sandviken. Nu är rekryteringsprocessen klar och företaget har bestämt sig för Göran Larsson, 49 år, sedan sex år rektor på John Bauergymnasiet på andra sidan staden.

– Det känns riktigt utmanande och trevligt. Jag tycker inte att man ska sitta mer än fem år på samma arbetsplats, säger han.

Tiden var inne

Enligt Göran Larsson, som varit med och byggt upp John Bauergymnasiet ,går verksamheten där nu in i en ny fas där skolan inte längre växer. Då tycker han att det passar utmärkt att byta ledarskap. Med sin långa erfarenhet av gymnasievärlden tror han att han kan bidra med att hjälpa Prolympias grundskoleelever så att de blir ännu bättre rustade för gymnasiet.

Mer föräldrakontakt

Han är samtidigt medveten om att Prolympia har verksamhet ända ned till förskoleklass och medger att hans roll blir lite annorlunda och mer inriktad på kontakter med föräldrar än när man jobbar på en gymnasieskola.

Innan Göran Larsson gav sig in i skolans värld jobbade han 23 år inom försvarsmakten. Han tycker att det finns många likheter mellan utbildningarna.

– Det gäller att överbringa kunskaper och skapa förutsättningar för ett bra liv, säger han.

På John Bauer inleds nu rekryteringen av en ny rektor. Den nuvarande biträdande rektorn, Eva Hansson, kommer att vara tillförordnad rektor fram till jul. Göran Larsson börjar sin nya tjänst på måndag.

Mer läsning

Annons