Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juholt och invandring heta frågor i torgsamtal

/
  • FRÅGVIS. Ulf Öhlander, längst till höger, ställer trion Andreas Obenius, längst till vänster, följd av Tomas Fransson och Roger Persson i Miljöpartiet till svars. ”Jag vill veta vad ni har gjort konkret för att satsa på skolan”, undrar Ulf.Foto: Catharina Hugosson
  • LYSSNARE. Kommunalrådet Carina Blank antecknar Lars Larssons önskan om en stor stadsfest, som han tror ska locka besökare till Gävle. ”Titta på Sundsvall och gatufesten som har massor av besökare. Många saknar Cityfesten här i Gävle, man borde göra något liknande igen”, säger Lars Larsson.Foto: Catharina Hugosson
  • TORGDEBATT. Socialdemokraten Helena Gille passade på att dyka på Mikael Dornbusch Lind från Sundsvall och Robert Edvardsson som båda besöker Gävle under helgen för att dansa i maran på Parken. ”Vad tycker ni om Gävle då?” undrar Helena ivrigt när makten i Gävle (S,V,MP) bjöd in till möte på Stortorget i går.

Gävles tre styrande partier, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, intog i går Stortorget för att diskutera framtidsfrågor med Gävleborna.

Annons

Juholt, invandring och neddragningar inom skolan var heta ämnen.

S-märkta fullmäktigeledamoten Helena Gille hade taktiken klar för sig på torget.

– Folk vågar inte riktigt komma fram så jag dyker på folk och frågar vad de tycker om Gävle helt enkelt, berättar hon.

Efter tre timmar på torget hade Helena pratat politik med en handfull Gävlebor.

– En del blir lite paff när jag frågar vad vi politiker kan göra bättre. Invandringspolitik är annars ett hett ämne.

Lars Larsson passade på att diskutera festligheter med kommunalrådet Carina Blank, som samlade in synpunkter på gröna post-it-lappar.

– Jag tycker att vi borde ha som en stadsfest. Många tyckte nog att det var synd att Cityfesten försvann, säger Lars och tycker att Gävle ska titta på Gatufesten i Sundsvall.

– Vi har ju sommarkvällar som är gratis, men visst kan det finnas anledning att titta på ett sådant arrangemang där man tar entré, svarar Carina Blank (S).

Socialdemokraterna på torget fick förstås diskutera Juholt och enligt en Sifoundersökning som presenterades i går känner 68 procent av svenskarna störst förtroende för Fredrik Reinfeldt som statsminister, medan 15 procent känner störst förtroende för Håkan Juholt.

– En del som har kommit fram till oss är oroade och undrar hur det ska gå för partiet. Men vi måste tänka att vi är ett parti, inte bara en människa, säger socialdemokraten Elisabeth Lindström.

Även Roger Persson, miljöpartist och kommunalråd, fick sina fiskar varma av Ulf Öhlander.

– S, V och MP var alla överens om att man skulle satsa på skolan, nu vill jag veta vad ni har gjort rent konkret, för jag tycker att barngrupperna bara blir större och större, säger han.

– Det har varit jobbigt, särskilt inför 2010 då alla nämnder fick ett sparkrav på fyra procent. Men vi satsar på skolan, till exempel genom nya förskolor, säger Persson.

Mer läsning

Annons