Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juryn gillade Jenny och Jesper

/
  • Vinner en publicering. Jesper Larsson, 9D, och Jenny Pira, 9A, på Engelska skolan har fått pris i en novelltävling med över 600 bidrag. Deras noveller kommer att publiceras i en kommande antologi om alkohol.

Eleverna Jenny Pira och Jesper Larsson, i 9A och 9D på Engelska skolan, har fått pris i en riksomfattande novelltävling om alkohol.

Annons

När Cecilia Holmkvist, svensklärare på Engelska skola, kallade till prisutdelning i skolans matsal i går var niondeklassarna Jenny Pira och Jesper Larsson helt ovetande om att det var deras texter som belönats.

Efteråt var både så överraskade och uppspelta att de skakade.

– Jag skrev min på 20 minuter på en rast i skolkaféet, säger Jenny och berättar att hon inte alls trodde hon skulle vinna.

Tävlingen anordnas av föreningen Prata om alkohol, som vänder sig till skolor med undervisningsmaterial om alkohol, grupptryck och självkänsla. Novellerna skulle behandla alkohol på något sätt och Jennys text handlade om en tjej som varit hos socialen.

I Jespers novell var det två människor som åkte runt i en bil och drack. Han är själv förvånad över att han vann pris.

– Min lärare gav den bara VG eftersom hon tyckte att den inte var tillräckligt negativ till alkohol. Jag har aldrig haft bra betyg i svenska, bara G, så det var ganska coolt att vinna.

Jesper skriver musik och låttexter på fritiden. Och Jenny har en blogg som hon uppdaterar. Hon gillar att skriva krönikor, som ofta handlar om känslor många andra kan relatera till.

I förra årets tävling deltog 600 elever och läraren Cecilia Holmkvist tror att det varit minst lika många bidrag i år.

Första priset, en resa för hela klassen, gick till en annan skola. Jenny och Jesper som hamnade på femte och sjunde plats belönas med en publicering i en antologi som ska delas ut i nästan alla svenska högstadieskolor och gymnasium.

Annons