Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaffe mildrade straff för misshandel av chattande sambo

Kvinnan chattade om sex på internet. När hennes sambo fick veta det misshandlade han henne. Nu döms han till samhällstjänst.

Annons

I slutet av maj satt paret i sitt kök och drack kaffe, när mannen tog upp kvinnans chattkonversationer med andra män. Hon blev arg och kastade sitt kaffe på honom. Då tog han tag om hennes hals och lyfte henne. Sedan knuffade han till henne, hennes stol välte, och båda två ramlande omkull. Därefter gav han henne tre slag i ansiktet.

Moppade golvet

Sedan tog misshandeln en paus. Mannen ville nämligen moppa golvet där kvinnan slängt kaffe.

När golvet var rent fortsatte misshandeln med att han på nytt tog henne om halsen och skakade henne. Hennes huvud kan ha slagit i golvet. Sist sparkade han henne på knät och höften och sa att hon var motbjudande.

I torsdags dömde tingsrätten mannen till 40 timmars samhällstjänst villkorligt. Straffvärdet bedömdes vara en månads fängelse, men domen mildrades. Dels för att kvinnan anses ha kränkt och provocerat mannen genom att slänga kaffe på honom, dels för att tingsrätten inte ser någon risk för att mannen kommer att misshandla kvinnan igen.

Mer läsning

Annons