Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaotiskt på Centralstation i Gävle

/
  • Sen till plugget. Klockan sex på torsdagsmorgonen lämnade Asad Ali Hudiksvall för att åka till Borlänge där han studerar. Klockan halv elva hade han inte hunnit längre än till Gävle. Mängder av resenärer blev försenade på torsdagsförmiddgen eftersom träd vält ned på elledningen mellan Trödje och Hamrångefjärden och brutit strömförsörjningen till tågen.

Omkullblåsta träd orsakade ett tågstopp på fyra timmar mellan Söderhamn och Gävle på torsdagen. På morgonen var det rena kaoset på stationen i Gävle, med mängder av försenade resenärer.

– Jag hinner bara komma till Borlänge och säga hej, sedan går mitt tåg hem igen, säger Asad Ali, elekktronikstuderande.

Annons

Kvart i tio kom Cecilia Ahlqvist till Gävle central med sina barn Anton och Ella Hedlund för att ta tåget till Arlanda och därifrån flyget till Köpenhamn.

– Vi ska åka till mormor, berättar Anton, medan Cecilia suckar över beskedet på informationstavlan.

En timmes försening, ett besked som skulle hinna ändras flera gånger den närmaste timmen.

– Jag som gick in och kollade på nätet innan vi åkte, då stod inget om förseningar, säger Cecilia Ahlqvist och sätter sig på en bänk för att amma.

Framåt elva hade de flesta resenärer kommit iväg, med bussar eller ombokade till andra tågavgångar. Men under morgonen var det någon timme då fullt kaos rådde, och det var svårt att få information. Många klagade över att utropen hördes dåligt på perrongerna och i stationshuset.

Tågstoppet mellan Söderhamn och Gävle varade mellan halv sex och halv elva, och berodde på att träd vält på elledningen. Stoppet orsakade förseningar i tågtrafiken ändå in på eftermiddagen.

Asad Ali bor i Hudiksvall och skulle på morgonen åka till Borlänge där han studerar. Men han blev fast, först i Söderhamn och sedan i Gävle.

– I Söderhamn stod vi och väntade på bussar, vi var jättemånga men det kom bara en, säger han.

Mer läsning

Annons