Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kassan blandade ihop besluten

Hur säkra kan vi vara på att våra personuppgifter är skyddade hos Försäkringskassan? Det undrar Gävlebon Marie Larsson efter det att hon mottagit ett beslut från kassan som rörde en helt annan person.
– Den här mamman är antagligen helt ovetande om att jag har fått hennes barns personuppgifter. Man blir ju orolig om ens eget barns personuppgifter är ute på vift när sådant här händer, säger Marie Larsson.

Annons

När Marie Larsson öppnade brevet från Försäkringskassan fattade hon först ingenting. Brevet var adresserat till henne, det var tydligt, men beslutet om underhållsstöd avslogs med motiveringen att hon var sammanboende med en man hon aldrig träffat, och beslutet rörde helt fel barn. Försäkringskassan hade blandat ihop hennes ärende med en annan kvinnas ärende.

– Det är mina personuppgifter, men ärendet handlar om en helt annan kvinna. Jag vet inte alls vilka de här människorna är, säger Marie Larsson.

På Försäkringskassan beklagar man det inträffade.

– Jag förstår hennes oro. Det ska inte behöva hända, säger Eva Sjöberg, platschef vid underhållsstöd på Försäkringskassan.

Hur vanligt är det att något sådant här händer?

– Det här är den första gången jag hör talas om en sådan här sammanblandning under de två år jag arbetat här. Det här är ytterst, ytterst sällsynt.

Förstår du om Arbetarbladets läsare blir oroliga för att deras personuppgifter inte är skyddade?

– Jo, det förstår jag. Men det här är väldigt ovanligt. Vi har en hög säkerhet.

Enligt Marie Larsson skyllde handläggaren tillbudet på hög arbetsbelastning. Han hade jobbat med två ärenden samtidigt, och blandat ihop Maries ärende med den andra kvinnans. Marie Larsson säger att hon inte lägger skulden på den enskilda handläggaren.

– Det är inte handläggarens fel, det är systemet det är fel på. Jag tror de har för hög belastning, säger Marie Larsson.

Men det är något Eva Sjöberg vid Försäkringskassan tillbakavisar.

– Det här handlar om den mänskliga faktorn. Vi är inte underbemannade, och har generellt sett inte för hög press på medarbetarna. Men givetvis ska vi se över våra rutiner igen.

Mer läsning

Annons