Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katten är nere - men var?

/
  • Jessica Sundqvist och brandmannen Martin Nilsson åkte med skylift upp i tallens topp för att försöka få ned katten.
  • Vems är katten? Den okända katten skriker och jamar som om den vill ned, men vågar inte klättra nedför den höga tallen.

Varken mat eller lock hjälpte. Inte heller räddningstjänsten lyckades få ned katten som suttit flera dagar i en tall i Valbo.

På torsdagsförmiddagen hade den tagit sig ner - men var är den nu?

Annons

Vem som äger katten är okänt men det har inte hindrat Jessica Sundqvist och hennes grannar från att lägga ned mycket jobb på att försöka rädda ned den från trädet där den suttit åtminstone sedan i måndags.

– Det är självklart att man gör vad man kan för att rädda någon som är i nöd, säger Jessica.

Det var i måndags när hennes grannar var ute och gick med sin hund som de hörde en katt som jamade högt.

– Först trodde vi att det var en katt som följde efter oss men sedan hörde vi att ljudet kom uppifrån, berättar Amanda Kauppi.

När de tittade upp såg de en katt som satt och skrek högt upp i en tall. Sedan dess har de försökt locka ned den på alla möjliga vis – men utan framgång. De har till och med försökt med en skylift – Jessica fick tag i en snäll företagare som ställde upp – men då klättrade katten bara högre upp i trädet.

Och i går eftermiddag var det räddningstjänstens tur att göra ett försök. I nästan två timmar försökte Jessica Sundqvist och brandmannen Martin Nilsson fånga katten. Men även de gick bet.

– Vi kom riktigt nära, en gångs strök de sig mot min hand men vi hann inte greppa den, säger Jessica som dock inte ger upp.

Uppdatering:

På torsdagsförmiddagen hade katten tagit sig ner ur trädet, men de som engagerat sig i den söker efter den. Man tror att den kan vara medtagen efter dagarna i trädet, den behöver både mat och värme för att återhämta sig.
Ingen ägare har ännu hört av sig, däremot erbjuder Gästrike katthem erbjuder en plats för katten om någon hittar den.

Mer läsning

Annons