Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD tar djuren till hjälp

/
  • VILL ÖKA VALFRIHETEN. Väljer man KD väljer man att välja själv, enligt riksdagskandidaten Lennart Sjögren från Gävleborg och Ingemar Kalén, oppositionsråd för Kristdemokraterna i landstinget.
  • Lennart Sjögren.

Pensionerade Gävlebor ska själva kunna välja sin äldrevård och förutsättningarna för små och medelstora företag måste bli bättre.

Det är några frågor som Kristdemokraterna i Gävleborg vill driva.

Annons

På valaffischerna stirrar partiledaren Göran Hägglund in i ett vilt djurs öga. Buffeln, gorillan, strutsen och hyenan får symbolisera KD:s försök att lyfta ideologin i stället för att bara diskutera sakfrågor.

Man ska inte buffla sig fram, stoppa huvudet i sanden, roffa åt sig eller känna rädsla.

– Många människor upplever till exempel otrygghet när de går på Stortorget i Gävle kvällstid, säger partisekreteraren och riksdagskandidaten Lennart Sjögren.

Ingen toppstyrning

Partiet ska representera ett ”mänskligare samhälle”, fritt från toppstyrning.

– Det är lite som barnen säger, ”kan själv”, säger Lennart Sjögren.

KD presenterar 89 vallöften i sitt manifest inför riksdagsvalet. KD i Gävleborg har prioriterat 21 av dem som särskilt viktiga för regionen. Dit hör skärpt vårdgaranti, en utökning av Rot- och Rutavdragen och nej till tvångskvotering av föräldraförsäkringen.

Ett sätt att gynna sysselsättningen, bereda mark för företagande och samtidigt minska belastningen på sjukvården är enligt KD att jobba för att kommunerna i regionen låter både äldre och föräldrar få friare val över barnomsorg och utförare av äldreomsorgen. Privata aktörer ska konkurrera med offentliga.

Mer läsning

Annons