Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Killarna låter sin jazz ljuda över Södertullsparken i dag

/
  • Jazzing Guys har tre saxofonister. Tofte Tjörneryd på bariton saxofon, Axel Lundkvist på tenorsaxofon och altsaxen spelas av Kasper Wennberg. Under gårdagens repetition kunde inte bandets trummis Hampus Wennberg närvara.
  • Fullt blås. Björn Atle Anfinsen var en av de första medlemmarna i Jazzing Guys. Under framträdandet i Söder­tulls­parken i dag kommer han att spela både munspel och trumpet.

Jazzing Guys är precis vad det låter som – grabbar som träffas och jazzar ihop.
I somras uppträdde de på jazz och bluesfestivalen Bangen och i dag kommer de att spela medryckande toner i Södertullsparken.

Annons

I jazzlinjens lokal på Östra skolan var repetitionerna i full gång på tisdagsförmiddagen. Där inne repade nämligen fem av sex medlemmar i bandet Jazzing Guys då de blivit anlitade av Omvårdnad Gävle för att spela i Södertullsparken klockan elva i dag.

Förändras ständigt

Jazzbandet startade för fyra år sedan av Kulturskolan och med tiden har medlemmarna bytts ut allt eftersom.

Kasper Wennberg och Björn Atle Anfinsen har dock varit med från början och i dag spelar de tillsammans med Izac Waldenby, Tofte Tjörneryd, Axel Lundkvist och Hampus Wennberg.

Bandmedlemmarna är inte särskilt gamla – den yngsta är 13 år och den äldsta är 17 år – men trots deras unga ålder har ett brinnande intresse för jazz funnits länge.

”Skön känsla i hela kroppen”

– Man blir harmonisk och glad av jazz. Det är en skön känsla i hela kroppen, säger Izac Waldenby som spelar elbas.

Tidigare i somras spelade jazzgruppen på Bangenfestivalen i Sandviken och de har också spelat både i Uppsala och i Stockholm för Barncancerfonden.

Vill bli världsbäst

I höst fortsätter gruppen att spela ihop och i framtiden hoppas de flesta av dem att de har utvecklats så mycket att de platsar på de allra största scenerna.

– Precis som andra säger vill bli hockeyproffs, vill jag bli världens bästa jazzmusiker, säger Björn Atle Anfinsen.

Mer läsning

Annons