Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KLART: Personalen inom Region Gävleborg måste nu betala parkeringsavgift

Sent på torsdagskvällen kom beskedet från Region Gävleborg i ett pressmeddelande – nu måste personal inom Region Gävleborg i Gävle kommun och Hudiksvall betala parkeringsavgift.

Annons

Frågan om parkeringsavgifter för anställda på Gävle sjukhus har varit en långbänk och rört upp mycket känslor.

Nu kommer besked från regionen – skattelagstiftningen måste följas. Regionen skriver i pressmeddelandet att det enligt lag räknas som en skattepliktig förmån med fri parkering vid arbetsplatsen.

På personalparkeringen vid Gävle sjukhus har man hittills kunnat parkera gratis – men nu är det snart slut på det.

– I den här frågan kan vi inget annat göra än att följa skattelagstiftningen som är väldigt tydlig på vad som gäller. Vi kommer att sträva ett betalningssystem som är så enkelt och smidigt som möjligt för våra medarbetare, kommenterar Kenth Larsson utredare Region Gävleborg, i pressmeddelandet till Arbetarbladets redaktion.

LÄS MER: Många turer kring sjukhusparkeringarna och p-avgifterna

Anledningen till att det nu sätts in en avgift i Gävle och Hudiksvall är att det generellt kostar att parkera inom kommunen. Så är inte fallet i till exempel Sandvikens kommun.

Kostnaden för en parkeringsplats för personal vid Gävle sjukhus kommer att baseras på marknadsvärdet – det vill säga att priset ska vara jämförbart med en parkeringsplats i närheten av arbetsplatsen.

LÄS MER: Regionen backade – lät personalen fortsätta parkera gratis

Exakt hur dyrt det blir är dock inte klart. Ett förslag ska tas fram som politikerna kommer att få ta ställning till efter sommaren.

Mer läsning

Annons