Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för Mackmyras whiskyby

Annons

Kommunfullmäktige godkände på måndagen den översiktliga utredning som gör det möjligt för Mackmyra whisky att bygga en whiskyby i västra Kungsbäck.

– Men vi vill att områdets karaktär ska bevaras så långt som möjligt, sade kommunalråd Roger Persson (MP).

Det utvecklingsprogram för västra Kungsbäck som i går antogs av fullmäktige som sista kommunala instans gör det möjligt för Mackmyra Whisky att bygga ett nytt destilleri och byggnader för besöksverksamhet inom området. Programmet ligger till grund för kommande detaljplaner och bygglov i området.

– Det är kul att vi äntligen har en intressent som säger att här på västra Kungsbäck vill vi bygga, sade en entusiastisk Carina Blank (S), kommunalråd.

Hon tror att Mackmyras planer, om de realiseras, skulle bli en bra marknadsföring för Gävle. Det skulle märka ut staden i jämförelse med andra städer, där det oftast ligger stora likriktade köpcentran vid infarterna, poängterade hon i debatten.

Alla partier ställde sig bakom beslutet, men några ledamöter uttalade en viss tveksamhet kring planerna.

– Ur ett folkhälsoperspektiv bär det mig emot att ett rekreationsområde omvandlas för whiskytillverkning. Därför tycker jag att det är viktigt att rekreations- och friluftsområdet bevaras så mycket som möjligt, sade kommunalråd Roger Persson (MP).

Mer läsning

Annons