Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassfesten – musik och politik för unga

/
  • SOLIGT. Strålande solsken och värme mötte besökarna av Klassfesten på Slottstorget.

Förutsättningarna hade inte kunnat vara bättre för premiären av Klassfesten, ungdomarnas 1 maj-firande på Slottstorget. Solen gassade över besökarna, som kunde sitta i gräset och lyssna på musiken.

Annons

Det var bland andra Grön Ungdom, SSU, SAC och Ung Vänster som arrangerade Klassfesten, ett 1 maj-firande som riktade sig mera till ungdomarna. Vid 17-tiden startade det på Slottstorget, med musik i form av folkpopgruppen Burn the fuel.

Arrangörerna hade hoppats på 500 besökare – något som åtminstone tidigt på kvällen verkade ha varit väl optimistiskt. Men omkring 150 personer satt utspridda i gräset och på bänkarna i solskenet och lyssnade. Under kvällen skulle sju band spela på scenen på Slottstorget och förutom folkpop kunde besökarna till exempel lyssna på hårdrock med Aegis och punk med Cleanstreet CO. Man ordnade också diskussioner och flera organisationer, som Djurens Rätt och Latinamerikanska kulturföreningen, var på plats. Festen skulle pågå ända fram till midnatt.

Samtidigt intog Klassfesten också Sjömanskyrkan där man höll diskussioner om arbetsmarknaden och erbjöd musikunderhållning av fem band, bland andra Bandavdelningen och Follow Him to the End of the Desert.

Mer läsning

Annons