Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapp gillade inte kritiken

/

En av länets högsta sjukvårdschefer är kritisk till att politikerna väntar med att koncentrera akutsjukvården i Gävleborg.
– Jag är besviken och orolig, säger Christina Wassberg, som kommenterat läget i ett nyhetsbrev till alla medarbetare.
Landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S) tycker att Wassbergs agerande är olämpligt.
Men Christina Wassberg ser ingen motsättning i att uttrycka sina åsikter och följa politiska beslut.

Annons

I rollen som divisionschef har Wassberg ingått i den grupp inom landstinget som under ledning av landstingsdirektören Svante Lönnbark i nära ett halvårs tid jobbat med en strategisk plan för framtidens sjukvård i länet.

Resultatet innebar att en stor del av vården skulle koncentreras till Gävle.

Men när förslagen hamnade på politikernas bord i maj lades fler kontroversiella delar på is.

Detta är bakgrunden till kommentaren i Christina Wassbergs nyhetsbrev.

Christina Wassberg är orolig eftersom det i dagsläget inte finns någon alternativ lösning på de ekonomiska problemen och hon tror att det på sikt är oundvikligt att akutsjukvården kommer att finnas på färre ställen.

– Jag har stor respekt för politikerna och deras uppdrag men är besviken på tempot. Det är bråttom, säger hon.

Ann-Margret Knapp känner igen den bild Wassberg förmedlat i nyhetsbrevet, men tycker att hon borde vara försiktigare med att sprida den här typen av budskap till medarbetarna.

– Jag har själv inte hört hennes förklaring, men allt vi säger i den här organisationen tolkas mycket av väldigt många, säger hon.

Knapp vill betona att det aldrig var tänkt att den strategiska planen skulle klubbas igenom i ett enda beslut. Därför har hon svårt att förstå Wassbergs besvikelse över uteblivna ställningstaganden.

Christina Wassberg står ändå på sig och anser att hon har rätt att sprida sin uppfattning, även i rollen som divisionschef.

– För mig som chef är det självklart att kunna uttrycka känslor när det gäller politiska ställningstaganden. Lika självklart är det att vara lojal och genomföra de beslut politikerna fattar, säger hon.

Mer läsning

Annons