Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knapps efterträdare villsamarbeta över gränserna

Landstingets blivande makthavare vill ha bredare politiska lösningar.
– Jag jobbar gärna i samverkan över blockgränserna, säger Eva Tjärnström, Söderhamnspolitikern som föreslås som landstingsråd och ny ordförande i landstingsstyrelsen efter nästa års val.

Annons

Hon tar gärna med sig erfarenheterna från Söderhamn där hon som kommunalråd haft målsättningen att ”alla ska få säga sitt” och att lyssna och ta åt sig de bästa förslagen även om de kommer från andra politiska läger.

– Det är speciellt viktigt i frågor som berör många, säger hon.

Som landstingsråd kommer hon att få ta itu med kärv ekonomi, sparprogram och omstruktureringar, bland annat hur många akutsjukhus som landstinget har råd med.

– Det är skillnad på vad som är sämre på riktigt och vad som är sämre bara i känsla och tanke. Man måste skilja på kvalitet och vad vi tror är kvalitet, säger Eva Tjärnström.

– När du själv blir sjuk så vill du ha högsta kvalitet som går att få vad gäller specialistsjukvård. Då kan du vara beredd att åka vart som helst på hela jordklotet. Annan sjukvård är viktig att ha på nära håll men då kanske du inte kan få den dygnet runt.

– Jag önskar ibland att man i landstingspolitiken pratade mindre om orter och mer om vårdens totala innehåll, säger Eva Tjärnström när hon försöker formulera sin egen programförklaring.

Annons