Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kö när Westerlunds sålde ut efter konkursen

/
  • VAR BEREDD. Magnus Bergström hade väntat sig många kunder när den konkursdrabbade radio- och tv-affären vid Stortorget höll konkursutförsäljning.
  • FLERA KÖADE. När Westerlunds öppnade på måndagen var kön lång och kunderna slussades in i omgångar. Många ville passa på att utnyttja konkurspriserna.

Om Westerlunds radio- och tv-butik haft brist på kunder under det senaste året så var de desto fler på måndagen när butiken ordnade konkursutförsäljning.
– Det var väntat att det skulle komma mycket folk i dag, sade Magnus Bergström, som för ett par veckor sedan kastade in handduken och ansökte om konkurs.

Annons

Konkursförvaltaren hade fått lov att anlita en dörrvakt som släppte in kunderna i lagom mängd, ett 60-tal åt gången.

I butikslokalen kunde de handla tv-apparater, stereoprylar, kameror med mera till kraftigt rabatterade priser.

Magnus Bergström söker nu som bäst efter en annan, mindre lokal där han kan hålla till med skivförsäljningen som han såg till att behålla i ett separat bolag när han för drygt ett år sedan tog över radio- och tv-butiken.

– Det finns gott om lokaler som passar. Jag hoppas det löser sig inom de närmaste veckorna, sade han.

De nuvarande lokalerna skulle kunna bli en tung börda för det bolag som driver skivaffären och som står för hyreskontraktet. Magnus Bergström tror dock inte att det blir svårt att hitta intresserade som vill flytta in med tanke på läget vid Stortorget.

Han räknar med att skivhandeln ska gå bra även i fortsättningen, trots att allt fler tar hem musiken via nätet.

– Folk vill ha en produkt som de kan hålla i. Att ungdomar också börjar köpa vinylskivor i större utsträckning är positivt, säger Magnus Bergström.

Mer läsning

Annons