Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer den blivande Idol-vinnaren hit i dag?

/
  • drömmer. Så här kan det se ut...
  • Ingen jury. Här inne kommer runt 1 500 förväntansfulla ”Idol”-aspiranter att vänta på sin tur. Men juryn får de inte möta förrän senare. Det som sker i dag är en ”pre-cast”.
  • Gasklockan intagen. I går förvandlades gasklockeområdet till en ”Idol”-by. Två lastbilar med kravallstaket och utrustning rullade in och sattes upp.
  • Jakten fortsätter. ”Jag hoppas att vi hittar någon som är snäppet vassare än Alice, nog för att hon är bra på alla sätt, kanske hittar vi en annan typ av idol”, säger Robert Moström, producent för programmet.

Nu ska Gästrikland dammsugas på talang!
I går intog Idol 2009- teamet Gasklockorna och i dag väntas 1 500 personer söka till programmet.

Annons

Med två lastbilar dundrade i går morse Idol 2009-produktionen in på gasklockeområdet på Brynäs. Övertagandet gick fort.

Klockan 15 på eftermiddagen var stora Gasklockan och grusplanen utanför förvandlad till en liten ”Idol”-by. Tv-programmets flagga hissades på taket och Gasklockans vackra sal pryddes med skärmar. Och utanför sattes kravallstaketen och en scen upp.

Robert Moström, programmets producent, hoppas mycket på uttagningen i Gävle.

– Vi tror väldigt mycket på Gävle och hoppas också att dalmasarna, hälsingarna och lite upplänningar hittar hit. Jag tror att det kan komma 1 500 personer, och då är det succé, säger han.

Till den första uttagningen i Göteborg kom 2 000 personer och Robert Moström tror inte att det är en omöjlighet att lika många kommer till Gävle.

Gävle kommun är medarrangör till evenemanget och på utomhusscenen kommer bland annat Alice Svensson, Hoforsbandet Itchy Daze och Fredrik Swahn att uppträda. Självklart kommer Peter Jihde också att vara på plats. Klockan 9.45 sätter allt i gång.

– Folk får gärna bege sig hit och titta på våra uppträdanden. Det är ett gratisområde, tipsar Joakim Lundberg, evenemangsansvarig på Gävle kommun.

Mer läsning

Annons