Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen föreslår fortsättning för billig hemtjänst

Förenade Care ser ut att få fortsatt förtroende för att driva äldreboendena Vinddraget och Björkegrenska gården, samt hemtjänsten på Söder. Omvårdnadsnämnden tar beslut på onsdag.

Annons

Förenade Care driver hemtjänsten på Söder och de två äldreboendena sedan november 2006. De hade då vunnit Gävle kommuns upphandlingar och tog över verksamheterna från Attendo Care, som omvårdnadsförvaltningen inte hade varit helt nöjd med.

Förenade Care fick 2006 en avtalstid på fyra år, med en möjlighet till förlängning på två år utan att behöva göra en ny upphandling. Det är den möjligheten som omvårdnadsförvaltningen nu vill utnyttja. Avtalet skulle i så fall förlängas till och med november 2012.

Förenade Care har under åren fått anmärkningar bland annat för att hemtjänstkunder har fått sin hjälp av alltför många olika personer. På äldreboendena har inträffat några händelser som äventyrat patientsäkerheten, bland annat till följd av låg bemanning och personalomsättning. De är det företag som bedriver hemtjänst och äldreboenden billigast i Gävle i dag. Tjänstemännen på omvårdnadsförvaltningen anser att Förenade Care har jobbat med förbättringar på ett kraftfullt sätt, och att de därför bör få förlängt avtal i två år. På onsdag ska politikerna i omvårdnadsnämnden säga sitt.

Mer läsning

Annons