Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen köper boulehall

Kommunen köper boulehallen i Sätra. Det beslutade det kommunala maktbolaget Gävle Stadshus AB:s styrelse på tisdagen.

Annons

I och med affären säkras att Gefle boulesällskap kan fortsätta hyra anläggningen.

Boulehallen med kök och konferenslokal byggdes 2007 vid folkparksområdet av Gävle Evenemangspark AB. Företaget har hittills har varit boulesällskapets hyresvärd, men tillkännagav förra våren att man ville sälja hallen.

Kunde inte få banklån

Boulesällskapet, som består av fem underföreningar, undersökte då möjligheten att köpa hallen, men fann att man som ideell förening inte kunde få ett så stort banklån. Därför vände man sig till kommunen och bad om hjälp. Kommunen har nu låtit utreda ärendet och kommit fram till att bästa lösningen är att köpa hallen och låta boulesällskapet hyra in sig. Ett alternativ hade varit att kommunen gick i borgen för boulesällskapet.

– Men vi vill inte gå i borgen för aktörer som vi inte har något ansvar för. Då är det bättre att vi äger fastigheten och i nuläget finns intäkter på den verksamhet som bedrivs som kan finansiera driften, säger Carina Blank (S), ordförande för GSAB.

4,75 miljoner

Köpesumman är förhandlad till 4,75 miljoner och ny fastighetsägare när affären är genomförd blir det kommunala bolaget Gavlefastigheter. Boulesällskapet tecknar samtidigt genom Kultur och Fritid ett hyresavtal på tre år. Hyran det första året blir 475 000 kronor.

Mer läsning

Annons