Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen också förvånad över beslutet

Kommunen är lika förvånad som ridklubben i Lervik över regeringens beslut att stoppa den nya ridanläggningen.
– Jag har svårt att förstå, eftersom det inte blir någon förändring jämfört med den verksamhet man har i dag, säger kommunalråd Per Johansson (S).

Annons

Tjänstemännen och politikerna i Gävle kommun har i många år kämpat med ridfrågorna utan att hitta några bra lösningar. 2007 bestämde man att Lervik var bästa platsen för en ny tävlingsanläggning och många är nu förvånade över att regeringen har satt stopp för den nya detaljplanen.

– Det är jättetrist, för det är så många som blir berörda. Det är ett hårt tryck och många som vill börja rida, säger Per Johansson.

Vet inte hur man ska gå vidare

Varken han eller de tjänstemän Arbetarbladet har varit i kontakt med vet hur man nu ska gå vidare med frågan.

Bo Rickegård, byggchef på kommunens fastighetsbolag Gavlefastigheter, är sammankallande i den styrgrupp som arbetar med ridsporten i Gävle. När beskedet om regeringens nej till utbyggnaden i Lervik kom tog han beslut om att gruppen måste träffas nästa vecka för att tolka beslutet och diskutera vad man gör nu.

Gruppen måste även tackla ett liknande problem vid ponnyklubbens planerade nya anläggning i Skogmur. Även där har en granne klagat på att hästhållningen skulle hamna för nära bostadshusen och ritningarna arbetas för tillfället om.

Kan man lägga en ny tävlingsanläggning i Skogmur i stället?

– Det kan vara ett alternativ att titta på, men det känns lite trångt, säger Per Johansson.

Mer läsning

Annons