Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen stämmer Estraden en gång till

Tvisten om intäkterna från gasklockorna trappas upp.
Gävle kommun stämmer Estraden – igen.

Annons

– Vi vill även ha del av intäkterna från mat och dryck, säger Ninni Berggren-Magnusson, avdelningschef inom Kultur- och fritidsförvaltningen.

Både Gävle kommun och Estraden rustar för drabbningen i Gävle tingsrätt om vilka som har rätt till intäkterna från området vid gasklockorna – där evenemang som Getaway Rock och Forever Young arrangerades förra sommaren.

I december förra året stämde kommunen Estraden för uteblivna hyresintäkter.

Arbetarbladet har tidigare berättat om hur Estraden, som hyr området av kommunen, och dess ägare Folkets Hus varslat all sin personal om uppsägning då ett bakslag i tvisten skulle innebära en ekonomisk smäll.

Men nu förbereder även Gävle kommun sig för en eventuell förlust.

– Om det inte blir en dom till vår fördel när det gäller tvisten om intäkterna från hyran så vill vi i alla fall få intäkterna från mat och dryck, förklarar Ninni Berggren Magnusson.

Både ni och Folkets Hus-föreningen har tidigare sagt att ni hoppas på en lösning innan tingsrätten avgör tvisten. För inte det här er längre från varandra?

– Det för oss varken längre ifrån eller närmare varandra. Vi för inga officiella samtal just nu. Det förhindras vi av den juridiska processen. Men innan tingsrätten avgör tvisten kommer det att bli ett förlikningssamtal.

Mer läsning

Annons