Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill göra PR med digitala vägskyltar

Gävle kommun vill sätta upp nya, digitala informationsskyltar vid E 4 och riks 80. Skyltarna ska informera om vad som händer i Gävle.

Annons

Allt fler kommuner använder sig av digitala informationsskyltar vid de större vägar som leder in till centralorten. Gävle har än så länge nöjt sig med de stora plåtskyltar som i dag finns vid riks 80 och E 4 och hälsar besökare och boende välkomna.

Men nu har kommunen ansökt till länsstyrelsen om att få sätta upp digitala skyltar där man kan byta ut informationen oftare och göra den mer aktuell.

Trafikverket, som ansvarar för riks 80 och E 4, har yttrat sig i ärendet och föreslår att kommunens ansökan ska bifallas. Den statliga myndigheten sätter dock upp ett antal villkor för hur skyltarna får se ut för att de inte ska vara trafikfarliga.

Texterna får inte vara rullande, utan ska vara fasta och får bytas maximalt två gånger per vecka. Budskapen ska informera om större evenemang och händelser i Gävle, ha ett brett allmänt intresse och får inte innehålla kommersiell reklam. Budskapen ska vara korta, enkla och tydliga så att de kan uppfattas snabbt. Telefonnummer och webbadresser får inte förekomma i texten. Skyltarna får inte heller vara bländande.

Mer läsning

Annons