Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommuntoppar lär av Disney

/

Kommuntopparna Carina Blank och Helén Åleskog har åkt till USA i nio dagar för att studera nöjesparker och turistindustrin. Kostnaderna för resan betalas av Furuviks Fastigheter AB.

– Jag hoppas att vi kan knycka lite idéer till vår egen besöksnäring, säger kommunalråd Carina Blank (S).

Annons

När Furuviksparken för några år sedan övergick i privat ägo bildades företaget Furuviks Fastigheter AB som ägare till mark och fastigheter i området. För att ha kvar rådigheten över marken valde kommunen att finnas med och äga hälften av det nybildade bolaget. Därför sitter några kommunala politiker och tjänstemän med i bolagets styrelse. Fyra personer i styrelsen har nu åkt på en studieresa till USA, däribland kommunalråd Carina Blank och kommunledningskontorets chef Helén Åleskog. På plats ska man besöka Disneyworld i Florida och en nöjesparksmässa i Las Vegas. Tanken är att man ska hitta idéer för hur Furuviksparken kan utvecklas.

– En liknande resa gjordes för två år sedan och då fick man idéer till de nya aphusen som nu har genomförts. Den här gången har vi mer fokus på hotell eftersom man har velat göra en konferensanläggning i Furuvik, säger Carina Blank.

Som styrelseledamot vill hon gärna lära sig mer om branschen för att kunna fatta kloka beslut. Men hon ser även en nytta med resan i sin roll som kommunalråd.

– Upplevelsenäringen finns med i alla våra utvecklingsplaner som en viktig tillväxtfaktor. Därför åker vi nu till besöks- och upplevelseindustrins Mecka för att dra lärdomar, säger Blank.

Vill knyta ihop attraktioner
På ett mer konkret plan kan det handla om att man vill knyta ihop olika attraktioner som exempelvis Furuviksparken och Järvzoo för att locka turister till båda.

Kostnaden för resan är omkring 20 000 kronor per person och betalas av Furuviks Fastigheter AB. Intäkterna i bolaget kommer enbart från helprivata AB Furuviksparken i form av hyra.

Mer läsning

Annons